Sütőtök krémleves fokhagymás pirítóssalHozzávalók: 50 dkg sütőtök |
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, jól megmossuk, és feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A sütőtök húsát és a burgonyát felkockázzuk. A sárgarépát, póréhagymát karikára vágjuk. A vöröshagymát az olívaolajon lassú tűzön megpároljuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát, a sütőtököt és a sárgarépát is. Ahogy együtt sisteregni kezdenek, rászórjuk a lisztet, és egy kicsit összepirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett felöntjük szükséges mennyiségű vízzel. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a bort is, és fedő alatt puhára főzzük.
Tűzről levéve, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk óvatosan a Tolle zsírszegény tejet, és a tejszínt. Ezután botmixerrel, vagy turmixgéppel turmixoljuk. Újra felforraljuk, és szükség esetén még ízesítjük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tökmagolajat, átkeverjük. Forrón tálaljuk.
Fokhagymával átdörzsölt, apróra vágott pirítóst tálalunk hozzá.
Tipp: kis olívaolajon hirtelen pirított forró tökmagot keverhetünk a pirítóskockák közé! Ettől színesebb, és táplálóbb is lesz az étel.