Receptek

Krémes karamella fagylalt

Csupa-csupa karamell

  • 2 dl Tolle 2,8% ESL tej
  • 3 dl tejszín
  • 0,5 dl víz
  • 1 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg Tolle vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • csipetnyi só

A vajat serpenyőben felforrósítjuk, majd a cukrot rászórjuk. Folytonos kevergetés közben szép
világosbarnára pirítjuk. Ezután-nagyon óvatosan, hogy ne fröcsögjön – ráöntjük a vizet, és addig
forraljuk, amíg a karamellcukor fel nem olvad. Hagyjuk kihűlni. Közben a tojás sárgáját a vaníliás
cukorral habosra keverjük, megsózzuk, majd turmixgépbe öntjük. Rátöltjük a tejet, a tejszínt és a
már kihűlt, folyékony karamellt. Az egészet habosra keverjük, majd fagylaltgéppel elkészítjük.

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.

EMVA