Receptek

Frissítő gyömbérfagylalt

Heves jeges

  • 4 dl Tolle tej
  • 4 dl tejszín (30-40% zsírtartalmú)
  • 6 szelet (fél cm vastag) friss gyömbér
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk apróra vágott gyömbér

Keverjük össze a tejet a tejszínnel, dobjuk bele a gyömbérszeleteket és takarék lángon kezdjük
melegíteni. Miután buborékok kezdenek megjelenni, további 10 percig folyamatosan kevergessük,
de nem engedjük forrni!

Vegyük le a tűzről és távolítsuk el belőle a gyömbérszeleteket. Adjuk hozzá a cukrot és keverjük,
míg az el nem olvad. Hagyjuk kihűlni majd adjuk hozzá az apróra vágott gyömbért. Tegyük hűtőbe
néhány órára majd fagylaltgépben készítsük el.

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.

EMVA