Receptek

Créme Brulée

Égetnivalóan finom

  • 3,5 dl tejszín
  • 1,2 dl Tolle 2,8% ESL tej
  • 5 tojás sárgája
  • 6 dkg + 6 tk cukor
  • vaníliakivonat

A sütőt előmelegítjük 140 fokra. A tejszínt a tejjel összeforraljuk, a tojássárgáját, cukrot,
vaníliakivonatot egy tálban elkeverjük, majd a forró tejszínes tejet lassan hozzáadjuk és addig
keverjük, míg össze nem áll. Finom szűrőn átszűrjük, a habot lemerjük majd a soufflé-formába
öntjük. A tepsibe annyi meleg vizet öntünk, hogy a formák feléig érjen. 40-45 percig sütjük, míg el
nem kezd megszilárdulni.

A sütőből kivesszük, teljesen hagyjuk kihűlni, majd tálalásig hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt 1-1
teáskanálnyi cukorral egyenletesen megszórjuk a tetejét és lángszóróval karamellizáljuk.

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.

EMVA