Receptek

Őszi turmixok

van, aki forrón szereti…

Ha ősz, akkor melegítő italok! De nem kell csak a forró tea és csokoládénál megállni, lélekmelegítő italaink lehetnek változatosak is. A nyári nagy kedvencek a turmixok őszi-téli változatából válogattunk össze néhányat, hogy didergő családtagjainknak ne csak finom, de vitaminokban, ásványi anyagokban is bővelkedő forró italokat varázsolhassunk.

 

Forró mézes banánturmix

 

Hozzávalók: 2 csésze forró 2,8%-os Tolle tej, 2 darab közepes banán, 2 ek méz, 1 maroknyi csokoládéforgács, 1 ek vaníliapuding, vanília, fahéj

 

Elkészítése: Keverjünk simára egy kis tejjel egy evőkanál vaníliapudingot. Forrósítsuk fel egy kis lábosban az egészet, 2 csésze tejjel. Öntsük a 2 csésze forró tejet a turmixgépbe. Először a banánokat adjuk hozzá és turmixoljuk össze, amíg sima állagot kapunk. Ezután adjuk hozzá a mézet és a fűszereket. Turmixoljuk csomómentesre. Ízesítsük vaníliával, fahéjjal. Ha szeretné még jobban feldobni, a csokoládé íze igazán jól illik a keverékhez. Nem kell mást tennünk, mint elkeverni benne néhány darabka csokoládéforgácsot.

 

Forrócsokis gabonaturmix

 

Hozzávalók: 2 csésze forró 2,8% Tolle tej, 1 darab nagy méretű banán, 2 evőkanál búzapehely (tetszőlegesen helyettesíthető zab vagy köles pehellyel) 3 ek csokoládé italpor, 1 ek fahéj

 

Elkészítése: Turmixoljuk össze az alkotórészeket 30 másodpercig, vagy amíg a kívánt állagot el nem éri. Díszíthetjük vaníliarúddal vagy fahéjrúddal.

 

Őszi vitaminturmix

 

Hozzávalók: 2 csésze Tolle tej, 1 darab nagy méretű banán, 1 csésze vegyes apró gyümölcs (áfonya, vörösáfonya, ribizli)

 

Elkészítése: Turmixoljuk össze az alkotórészeket 30 másodpercig, vagy amíg a kívánt állagot el nem éri. Ízesíthetjük mézzel, vagy vaníliával, esetleg gyömbérrel.

 

Forró vaníliaturmix

 

Hozzávalók: 2 banán kis darabokra vágva, 2 csésze forró 2,8% tej, 1 kanál vaníliás pudingpor, vanília, kardamom, méz, egy csipet szárított vagy egy friss mentalevél

 

Elkészítése: Keverjünk simára egy kis tejjel egy evőkanál vaníliapudingot. Forrósítsuk fel egy kis lábosban az egészet, 2 csésze tejjel. Öntsük a mixerbe az italt, dobjuk bele a banánt, és turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a fűszereket, majd díszítsük friss mentalevéllel.

 

Gabonakávés turmix

 

Hozzávalók: 2 csésze forró 2,8%-os Tolle tej, 1 csésze lefőzött gabonakávé, vanília, fahéj, méz.

 

Elkészítése: Főzzük le a kávét, tegyük a mixerbe a forró tejjel. Turmixoljuk össze a fűszerekkel, amíg sima és habos nem lesz. Öntsük pohárba, fogyasszuk forrón.

Sütőtökturmix

 

Hozzávalók: 2 csésze meleg 1,5%-os Tolle tej, 1 csésze sütőtökpüré, 2 banán, 1 kk gyömbér, 1 kk kardamom

 

Elkészítése: Öntsük két csésze meleg tejet, a mixerbe. Tegyünk bele egy csésze sütőtökpürét. Első lépésben turmixoljuk össze a sütőtökkel amíg sima nem lesz. Ezután kapcsoljuk ki a mixert, és fokozatosan adjuk hozzá a fűszereket. Turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a két banánt is. Az intenzívebb ízhatás érdekében díszíthetjük mentalevelekkel, és turmixolhatunk bele egy gerezd fokhagymát is.

Tipp: Hideg őszi napokon készítsük a receptet forró tejjel.

 

Egészségünkre!

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.

EMVA