Joghurtos málnaleves
Hozzávalók (4 főre): 2 dl málnaszörp, 5 dl joghurt, 5 dl Tolle ESL tej, 3,5 dkg hidegen keverhető vaníliás pudingpor (1/2 csomag), 25 dkg málna (friss vagy mirelit), tejszínhab
Elkészítés: Habverő segítségével a málna felét törjük össze, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. A többi málnát egészben forgassuk hozzá. Lehűtve, tejszínhabbal, mentalevéllel tálaljuk.
Zabpelyhes céklafőzelék
Hozzávalók: 1 db közepes cékla, 3 evőkanál zabpehely, 1 db alma, pici méz, néhány csepp narancslé, kb. 1 dl Tolle tejföl
Elkészítés: Először is, jó alaposan mossuk meg a céklát. Vágjuk nagyobb kockákra (a héját hagyjuk rajta) és tegyük fel főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. Miután az almát meghámoztuk 1-2 perc alatt pároljuk meg a zabpehellyel együtt. A megfőtt céklát hámozzuk meg, és az almás zabpehellyel turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a mézzel elkevert tejfölt. Ha valaki savanykásan szereti, facsarjunk bele egy kevés narancslevet.
Rizses rakott zöldség
Hozzávalók: 25 dkg rizs, 40 dkg sárgarépa, 1 fej zsenge karalábé, 4 dl Tolle tejföl, 2 tojás, 5 dkg Tolle trappista reszelt sajt, 4 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só és törött bors
Elkészítés: Mielőtt neki kezdenénk az ételnek, alaposan mossuk meg a rizst. Ezután prirítsuk meg üvegesre, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Ebbe jöhet a felaprított fokhagyma és a fűszerek. Kis lángon pároljuk, míg az összes vizet magába nem szívja. Miközben fő a rizs, tisztítsuk meg a karalábét és a sárgarépát. Egy kis méretű tepsit kenjünk ki vajjal vagy egy kiskanál olajjal. A tojásokat verjük fel, keverjük a tejfölhöz, majd fűszerezzük ízlés szerint. Egy réteg rizst oszlassunk el egyenletesen a tepsiben, hintsük meg a sárgarépa kockákkal, majd locsoljuk meg a tojásos tejföllel. Erre ismét rizst teszünk, amit a karalábékockával terítünk be. Ezután következik az utolsó rizsréteg és rá a tojásos tejföl. A tetejét sajttal szórjuk meg, majd fedjük be a tepsit alufóliával. 20-25 percig, előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süssük aranybarnára.
Barackos túrós sajttorta
Hozzávalók (4 főre): 20 dkg darált keksz, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál sötét kakaó, 10 dkg vaj, kevés Tolle ESL tej
A krémhez: 25 dkg Tolle natúr krémsajt, 25 dkg Tolle túró, 15 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál vanília eszencia
Elkészítés: A darált háztartási kekszet a porcukorral, a kakaóporral, az olvasztott vajjal, kevés tejjel összekeverjük, hogy egy könnyen gyúrható masszát kapjunk, majd kibéleljük vele a tortaformát. Miközben a masszánk a hűtőben hűl, elkészítjük a krémet. A túrót, sajtkrémet és a cukrot a citromhéjjal és a vaníliaaromával krémesre keverjük. A zselatint forró vízben feloldjuk, majd azt is hozzáfolyatjuk. A barackok egyik felét szeletekre, másik felét kis kockákra vágjuk és ezt is hozzáadjuk a sajt- és túrókrémhez. A keksz alapot elővesszük a hűtőből és egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, majd visszatesszük pihenni a hűtőbe, hogy megdermedjen. Pár órát pihentetjük, majd citromfűvel, mentával szeletekre vágva tálaljuk.
Krémes ananászturmix
Hozzávalók: 1 közepes ananász, 3-4 dl Tolle ESL tej, 2 pohár jégkocka
Elkészítés: Az ananászt meghámozzuk, kockára vágjuk, majd a turmixgépbe dobáljuk. Hozzáadjuk a tejet, a jégkockát és már kész is!