Hideg mézes dinnyeleves citromhabbal
Hozzávalók: 6-8 szegfűszeg, 1 db közepes fahéj, 1 citrom, 80 dkg sárgadinnye, 6 dkg méz, 3 dl Tolle ESL tej, 2 dkg liszt
Elkészítés: A szegfűszeget és a fahéj rudacskát 2 dl vízben feltesszük a tűzre. Miután felforrt, leszűrjük. Ezután a citromot alaposan megmossuk, lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk a levét, majd jöhet a dinnye. Apró kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a fehérborral, majd kis időre hűtőbe tesszük. Miközben a dinnyénk hűl, felteszünk főni 6 dl vizet, beleöntjük a fűszeres levet, belecsorgatjuk a mézet, majd amikor már felforrt, hozzáadom a felkockázott dinnyét is. Teszünk bele egy csipet sót, majd pár percig forraljuk.
Ezután besűrítjük a levest. 2 dl Tolle tejet kikeverünk 2 dkg liszttel. Hozzáadjuk a citrom levét is, s hogyha felforrt, összeturmixoljuk. Hagyjuk, hogy a leves magától lehűljön. A tejszínből kemény habot verünk, s beleszórjuk a reszelt citrom héjat. Mentalevéllel díszítjük.
Sárgarépás cukkini főzelék
Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 2-3 db zsenge cukkini, 1 gerezd fokhagyma, citromlé vagy ecet, kapor, 2 ek liszt, 2,5 dl Tolle tejföl, só, fekete bors, vaj vagy olívaolaj
Elkészítés: A cukkinit és a sárgarépát lereszeljük. Lehetőleg nagyobb lyukú reszelőn tegyük, hogy ne legyen nagyon pépes. Összenyomjuk a fokhagymát, és egy kis olajon megpirítjuk. Először a répát adom hozzá, majd miután az kicsit megpuhult, jöhet bele a cukkini is. Majd fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tovább pároljuk. Ezután rántást készítünk. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük. Ha a zöldségek megpuhultak, felöntjük vízzel, és készre főzzük. A tejfölös masszát lassan hozzákeverjük. Díszítésként apróra vágott kaporral szórjuk meg.
Zöldséges túróturmix
Hozzávalók: 1 evőkanál félzsíros Tolle tehéntúró, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 púpozott evőkanál reszelt sárgarépa, 2 dl Tolle ESl tej, 1 púpozott evőkanál reszelt petrezselyemgyökér
Elkészítés: A zöldségeket apró kockákra vágjuk, majd a petrezselyemzölddel és a tejjel összeturmixoljuk. És már kész is a vitaminbomba! Ilyen egyszerű.
Kókuszos barack turmix
Hozzávalók: 400 ml Tolle ESL tej, 40 dkg barack, 1 banán, 1,5 dl víz, 2 mk méz, sztívia, fahéj, kókuszreszelék (ízlés szerint)
Elkészítés: Első lépésként kimagozzuk a barackot. A héját rajta hagyhatjuk, de meg is hámozhatjuk. Majd daraboljuk fel a banánnal együtt és turmixoljuk össze az egészet. Kókuszreszelékkel se felejtsük el megszórni!
Vaníliafagylalt
Hozzávalók (8-10 adaghoz): 1 liter Tolle ESL tej, 4 tojás, 150 gramm cukor vagy méz, fél rúd vanília
Elkészítése: A tojást a kristálycukorral keverjük jó habosra. Adjuk hozzá a tejet, a vanília rudat és lassú tűzön főzzük. Folyamatosan kevergessük, majd ha besűrűsödött, vegyük le a tűzről, kevergessük még pár percig, majd hagyjuk kihűlni és mehet is a fagyasztóba!
Keserűcsokoládé-fagylalt
Hozzávalók: 100 gramm cukor vagy méz, 2 tojás, 3 dl Tolle ESL tej, 1,5 dl tejszín, 75 gramm keserű csokoládé
Elkészítése: A tojást a kristálycukorral keverjük jó habosra. Egy külön lábosban forraljuk fel a tejet és a tejszínt. Ne felejtsünk el egy kis pohár vizet adni a tejhez, nehogy leégjen! Miután felforrt, vegyünk le a lángról, és szórjuk bele az apróra darabolt csokoládét. Miután elolvadt a csoki, óvatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tojásos cukros masszát. A lábost állítsuk hideg vízbe, de a kevergetést ne hagyjuk abba. Várjuk meg, míg kihűl, majd tegyük a mélyhűtőbe. A végeredmény: fantasztikusan hűsítő csokifagyi