Fűszeres-tüzes csokoládéfondü
Hozzávalók: 1 tábla jó minőségű étcsokoládé, 1 tábla jó minőségű tejcsokoládé, 3 evőkanál tejszín, 1 teáskanál rum, egy késhegynyi fahéj, 1 vaníliarúd kikapart belseje, chilipor ízlés szerint
A mártogatáshoz: 10 dkg eper, 1 narancs, 1 banán 1 csomag babapiskóta
Elkészítés: A gyümölcsöket jó alaposan mossuk meg, majd vágjuk apró kockákra. A csokit törjük apró darabokra, majd tegyük bele a fondükészletünk felső részébe, ami alatt majd a gyertya szép lassan felolvasztja és máris megkóstolhatjuk a finom csokis gyümölcsöket.
Zellerkrémleves
Hozzávalók 3-4 db zellergumó, 1 liter Tolle ESL tej, Tolle teavaj, só, bors, 0,5 dl olíva olaj, kis rozmaringolaj, 2-3 szál friss rozmaring
Elkészítés: Vágjuk apró kockákra a zellert, hevítsük fel a vajat, pároljuk meg benne a zöldséget. Öntsük fel 1 l tejjel, fűszerezzük, és főzzük készre. Botmixerrel vagy turmixszal krémesítjük. Zeller zölddel megszórva, pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Tejszínes paszternák
Hozzávalók:1 kg paszternák, 6 dl tejszín, 10 dkg Tolle teavaj, só, frissen őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg Tolle edami sajt
Elkészítés: Pucoljuk meg a paszternákat, majd vágjuk nagyon vékony szeletekre. A szeleteket jó alaposan mossuk meg, majd egy konyharuhával áttörölgetem. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, majd a tejszínt is hozzáadjuk és a fokhagymával, borssal, sóval együtt felforralom. Ha már forr, hozzáadjuk a paszternákot és óvatosan összekeverjük. Pár percig főzzük, majd egy hőálló üvegedénybe öntjük, megszórjuk sajttal a tetejét és mehet is 150 fokra a sütőbe. Másfél órát hagyjuk sülni, addig, amíg a sajt szép aranybarnára nem pirul.
Farsangi fánk túróval töltve
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 5 dl Tolle ESL tej, 6 dkg Tolle teavaj, 5 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 5 dkg porcukor díszítéshez, 3 tojás sárgája, só, 3 cl rum
A töltelékhez: 50 dkg Tolle túró, 2 tojás, 10-15 dkg cukor, mazsola, ízlés szerint reszelt citromhéj
Elkészítés: Először az élesztőt 1dl cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a lisztből, tejből, cukorból és a három tojás sárgájából közepesen kemény tésztát keverünk. Közben hozzácsepegtetjük a rumot és az olvasztott vajat is belecsurgatjuk. Körülbelül fél órán keresztül dagasztom (vagy addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától). Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkára tesszük és kiszaggatjuk. A töltelékhez a tojást, túrót, cukrot, mazsolát és citromhéjat is kikeverjük. Kis kanál túrót teszünk a tészta egyik felébe, majd a másik felét ráborítjuk, így kis félhold formákat kapunk. Az olajat ne forrósítsuk fel nagyon, csak közepes lángon süssük fedő alatt. Ha az egyik oldala már pirul, levehetjük a fedőt és így süssük tovább. Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.