Receptek

Márciusi receptek

Rukkola, csirkemell, sárgarépa, ananász

Rukkolás reteksaláta tojással

Hozzávalók: 10 dkg rukkola, 1 csomag retek, 6 tojás, 1 dl olívaolaj, 1 tk mustár, 1 ek ecet

Elkészítés: Első lépésként tegyük fel a tojásokat főni. Miután keményre főztük őket, öntsük le róla a forró vizet és locsoljunk rá hidegbízet, hogy könnyebb legyen megpucolni. Ezután a salátát és a retket megmossuk, majd apró csíkokra illetve karikákra vágjuk. Az ecetet, mustárt és olajat összekeverjük, majd öntet formájában a salátára borítjuk és összeforgatjuk vele.

 

Csirkemell medvehagymás túróval töltve recept

Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 10-15 dkg Tolle túró, 5-6 levél medvehagyma

Elkészítés: A csirkemellet kiklopfoljuk, vékony szeleteket vágunk belőle, majd kedvünk szerint, sóval borssal ízesítjük. Az apróra vágott medvehagymát összedolgozzuk a sóval, és a túrót is beleforgatjuk. A hússzelet egyik felére egy kis teáskanálnyi túrót teszünk, és óvatosan ráhajtjuk a másik felét. Lisztben, tojásban, zsemlemorzsában panírozzuk, majd bő olajban kisütjük. Köretként fogyasszon párolt zöldséget.

 

Sárgarépapempő

Hozzávalók: 5db sárgarépa, 25dkg Tolle füstölt sajt, 5 vőkanál majonéz, 5 evőkanál Tolle tejföl, só, bors, 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés: A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és egy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, és kész is.

Kenyérre kenve vagy mártogatósként is finom!

 

Zsírégető ananászturmix

Hozzávalók: 1 csésze Tolle tej, 1 csésze ananász, 2 evőkanál mentalevél, 1 marék jégkocka

Elkészítés: A hozzávalókat beletesszük a turmixgépbe, majd perc turmixolás után önthetjük is a poharunkba. Mentalevéllel díszítjük.

 

Csirkemell őzgerincformában

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg Tolle reszelt trappista sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál Tolle tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés: A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük és hagyjuk állni egy kicsit. A tojásokat kikeverjük a tejföllel, liszttel, sóval, borssal, a petrezselyemmel valamint a reszelt sajttal. Ha ezzel elkészültünk, összekeverhetjük a felkockázott husikkal. Ezután kivajazzuk az őzgerincformát, megszórjuk zsemlemorzsával és bélelésként jöhet a szalonna. A húsos masszát öntsük a formába és óvatosan hajtsuk a tetejére a formából lelógó szalonnát. A tetejére is tehetünk még szalonnacsíkokat, amit a maradék tejföllel kenjünk meg. Ráadásként sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben, 160-170 fokon, kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Az elkészítéshez jó szórakozást, az evéshez pedig jó étvágyat kívánunk!

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.

EMVA