Receptek

Áprilisi receptek

Sóska, spárga, bárány

Friss sóskaleves galuskával

Hozzávalók: 50 dkg sóska, 2-3 dl Tolle tejföl, Tolle teavaj, 1 közepes fej vöröshagyma, liszt, cukor, só, 1 tojás, búzadara

Elkészítés: A sóska vastagabb szárát lecsípjük, megmossuk, majd jól összeaprítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, majd a vöröshagymát megdinszteljük rajta. A sóskát a rántásra öntjük, és addig keverjük, amíg a sóska összeesik a rántásban. Ezt felöntjük vízzel, sózzuk, cukrozzuk és a tejfölt is hozzáadjuk. Ha valaki nem szereti a sóskadarabokat, merülő turmix segítségével simára dolgozhatjuk.

A tojást villával nagyon habosra verjük, sóval, borssal ízesítjük, és annyi darát adunk hozzá, hogy galuska keménységű masszát kapjunk. Pár percig pihentetjük, majd a levesbe merített forró kiskanállal beleszaggatjuk a levesünkbe. A galuskák kb. 5 perc alatt elkészülnek.

 

Baconos sajtos sült spárga

Hozzávalók: 1 csomag zöld spárga, 1 csomag baconszalonna, 1 csomag szeletelt Tolle trappista sajt

Elkészítés: Megtisztítjuk a spárgákat, a fás részt eltávolítjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.

3-4 spárgát összefogunk, körbetekerjük sajttal majd baconnel. Tűzálló tálba fektetjük, majd előmelegített közép meleg sütőben sütjük, amíg a szalonna pirosra sül.

Ünnepi báránycomb

Hozzávalók:1 báránycomb, bacon, olaj, 1 evőkanál paradicsomlé, fél kávéskanál liszt, kis Tolle teavaj

Elkészítés: A bárány combját kicsontozzuk, a húst spárgával összekötjük, és baconnel sűrűn megtűzdeljük, majd megsózzuk. A báránycombot magasfalú edénybe tesszük, és leöntjük forró olajjal, majd meleg sütőben pirosra sütjük. Sütés közben a pecsenyét saját levével többször megöntözzük és meg is forgatjuk az egyenletes pirulás érdekében.

Leszűrjük a pecsenyelevet, és ebbe 1 evőkanálnyi paradicsomlevet keverünk, majd tűzön forraljuk, fél kávéskanálnyi liszttel meghintjük, és besűrítjük. Ha a szaft már sűrű, kb. 2 evőkanál vízzel higítjuk és felforraljuk. Az így elkészült mártásba teszünk egy kis vajat.

Zöldfűszeres tojáskrém

Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 3 evőkanál Tolle tejföl, 3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál Tolle teavaj, 1 kis fej lilahagyma, , bors, snidling ízlés szerint

Elkészítés: A tojásokat felszeleteljük, majd egy villa segítségével összetörjük. A lilahagymát finomra vágjuk. A tojásokat összekeverjük a vajjal, és hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt. Belekeverjük a lilahagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, jól kikeverjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Apróra vágott metélőhagymával díszítjük.

 

Alkoholmentes tojáslikőr

Hozzávalók: 1 l Tolle tej, 4 db tojás, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt szerecsendió

Elkészítés: Simára keverjük a felvert tojásokat, a tejet és a porcukrot egy főzőedényben. Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön öt percig főzzük ezeket. Miután levettük az edényt a tűzről, beleöntjük a vaníliáscukrot is és jól elkeverjük. Melegen szerecsendióval, vagy tört jéggel turmixolva hidegen is tálalható.

 

Az elkészítéshez sok sikert, az ételek elfogyasztásához pedig jó étvágyat kívánunk!

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.

EMVA