Eper-rebarbara turmix
Hozzávalók: 1 darabka rebarbara, pár szem eper, nyírfacukor, Tolle tej ízlés szerint
Elkészítés: Húzzuk le a rebarbaráról a héját, majd aprítsuk fel. Az eperről távolítsuk el a leveleit. A gyümölcsöket dolgozzuk el botmixerrel. Ízlés szerint adjunk hozzá tejet és cukrot.
Csicsóka krémleves
Hozzávalók: 30 dkg csicsóka, 1 db nagyobb burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 175 g Tolle tejföl, 1 teáskanál só, bors, 1 l víz
Elkészítés: Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd kockázzuk fel. A fokhagymát vágjuk apróra. A sós 1 liter vízben kb. 20 percig főzzük puhára, majd turmixoljuk le. A tejfölt a zöldség levével keverjük ki, majd öntsük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Csőben sült karfiol
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 3 tojás, 2 dl Tolle tejföl, 10 dkg Tolle reszelt sajt, ételízesítő, só, szerecsendió, Tolle teavaj
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A lecsöpögtetett karfiolt tegyük kivajazott tűzálló tálba tesszük. A felvert a tojásokat elkeverjük a tejföllel, ételízesítővel, szerecsendióval ízesítjük. Leöntjük vele a karfiolt, és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokon kb. fél óráig sütjük, míg megpirul a teteje.
Tejfölös kínai kel saláta
Hozzávalók: fél kg kínai kel, 2 db alma, 1 fej lilahagyma, 20 dkg Tolle tejföl, 4 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár, fél evőkanál citromlé, fél evőkanál cukor, só, bors
Elkészítés: A tejfölt a majonézzel, mustárral, citromlével, cukorral, sóval és borssal összekeverjük. A kínai kelt az almát megmossuk, a lilahagymát megpucoljuk. A kínai kelt leveleire szedjük,. A leveleket hosszában 1 cm széles csíkokra vágjuk. Ha valaki nem szereti a középső, erezett részt, ki is lehet vágni. A kimagozott almákat kis kockákra vágjuk, a hagymát vékonyra szeleteljük. Az egyvelegre ráöntjük az öntetet, és 1-2 óráig a hűtőben pihentetjük.
Ha kedvünk támad egy röpke szorgoskodáshoz a konyhában, akkor próbáljuk ki valamelyik receptet.
Ezek a csodás ételek garantáltan elhozzák otthonunkba a tavasz harmonikus ízét.