KRÉMES MANDULA-RIZS PUDING

 

100 gramm pucolt mandula
30 gramm hosszúszemű rizs
1 liter Tolle tej
150 gramm cukor
1 evőkanál rózsavíz
1 kávéskanál khusa olaj
30 gramm szeletel, pirított mandula
120 ml szeder, málna vagy ribizli

 

A mandulát és a rizst 1 . 1.5 órán keresztül forró vízben áztatjuk, majd az áztató vízzel együtt simára turmixoljuk. Átszűrjük egy sűrű szövésű gézen, és jól kinyomkodjuk. A tejet a cukorral felforraljuk, majd kisebb lángon, lassan, állandó kevergetés mellett
hozzáadjuk a mandulatejet. Újabb 10-12 percig kevergetve főzzük, majd
szobahőmérsékletűre hűtjük. Pudingos tányérokba töltjük, és teljesen kihűtjük.
Gyümölccsel és szeletelt mandulával díszítve tálaljuk.