TEJES PITE BURGONYÁVAL

 

1 liter Tolle tej,
Tolle vaj a tepsi kikenéséhez
Tolle tejföl a tálaláshoz
1 kg burgonya
30 dkg liszt
4 db tojás
1 ek só
1 csokor snidling vagy fél fej hagyma
15 dkg szalonna

 

A burgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Egy nagyobb méretű tepsit vastagon kikenünk vajjal. A felszeletelt burgonyát az aljára kiterítjük, kissé megsózzuk. A tojásokat kikeverjük, a liszttel és a tejjel, amit megsózunk és ízesítünk a felaprított snidlinggel vagy hagymával. Ezt a keveréket a burgonyára öntjük, és 180 fokon elkezdjük sütni. Kb. 20 perc elteltével a felaprított szalonnát a tetejére szórjuk, és sütjük még kb. 40 percig. Amikor megsült, négyzetekre vágjuk és tejföllel tálaljuk.