Citrom torta
FELTÖLTŐ: Kosztelnik Lászlóné
12 dkg margarin
12 dkg cukor
1db tojás
1 citrom reszelt héja
25 dkg liszt
Krémhez:
2 cs vaníliás pudingpor
28 dkg cukor
1 l Tolle tej
3 tojás
1 citrom leve és héja
A margarint a cukorral elkeverjük, a tojással habverővel habosítjuk. A liszttel elkevert sütőport folyamatosan hozzáadjuk, amíg a tészta gyúrható lesz. Belenyomkodjuk a margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Kb. 20 percig pihentetjük, majd 190 fokon aranybarnára sütjük. Ha kihűlt rátesszük a krémet. A pudingport a fele cukorral, a tojás sárgájával, és kevés hideg tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáöntve folyamatosan kevergetve felforraljuk. Ha már elég sűrű beletesszük a citrom levét és héját. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A forró pudingot óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd a tésztára kanalazzuk, és elkenjük rajta. Hűtőbe tesszük dermedni.