Tejleves MandulagombÓccal
(gyerekhalÁszlÉ)
FELTÖLTŐ: Deme Beatrix
1,5 l tej
citromhéj
kis fahéj
ízlés szerint cukor
kevés liszt
1 tojássárgája
GOMBÓCHOZ:
10 dkg édes mandula lehámozva
1 tojásfehérje
2-3 evőkanál cukor
citromhéj
4 tojás
2 evőkanál olvasztott vaj
8 dkg zsemlemorzsa
VITAL tejet kis fahéjjal, citromhéjjal, cukorral felforraljuk, kevés lisztet hideg tejjel átlátszóvá keverünk, bele 1 tojássárgája és besűrítjük vele a tejet. Közben elkészítjük gombócokat: A mandulát kevés tojásfehérjével aprítóban vagy mozsárban összetörünk. Hozzáadunk néhány kanál cukrot, kevés citromhéjat, 4 tojássárgáját, majd habosra keverjük. Beletesszük a 2 evőkanál olvasztott vajat, zsemlemorzsát, a kemény habbá vert tojásfehérjét. Apró gombócokat készítünk és sütőben sárgásbarnára sütjük. Tálba téve rászűrjük a levest.